Maya Hawke

Kćerka slavnog glumačkog para nova je zvijezda Hollywooda

Maya Hawke

Odrasla je u New Yorku, a nikada nije krila da ne voli školu, učenje i knjige

Kćerka slavnog glumačkog para Ume Thurman i Ethana Hawkea, 20-godišnja Maya Hawke, novo je otkriće u Hollywoodu. Mlada glumica u usponu zaslužila je ulogu u trećoj sezoni hit serije “Stranger Things” i marljivo radila kako bi prošla zahtjevnu audiciju.

Danas ne krije ponos zbog svoga uspjeha koji će, ako je suditi po reakcijama na njenu ulogu u hit seriji “Stranger Things”, samo rasti. No, nije uvijek bila tako sigurna i puna samopouzdanja.

Oni koji je poznaju opisuju je kao vrlo vedru, nasmijanu i punu energije. Navode da je bila vrlo živahno dijete, a upravo zbog činjenice da joj se roditelji bave glumom stvorila je sliku da se ona ne bi trebala baciti u istu profesiju. Ali geni su očito učinili svoje, pa je unprkos dugogodišnjem protivljenju ipak priznala sama sebi da je rođena za scenu, pozornicu i filmski set.

“Zapravo, stvari su sjele na svoje mjesto onako kako su trebale. Iako nije bila posve sigurna kako će se sve odviti, znala je da će joj ova uloga promijeniti život”, rekao je u razgovoru za medije njen slavni otac, glumac Ethan Hawke.

Budući da je odrasla u dobrostojećoj porodici, Maya Hawke imala je sve što je poželjela u djetinjstvu. Odrasla je u New Yorku, a nikada nije krila da ne voli školu, učenje i knjige.

“Pred kraj srednje škole nisam znala šta bih i kako dalje. Nisam znala šta želim i koju diplomu priželjkujem. Dok su drugi učili za završni ispit i vrijedno pripremali svoje papire za buduće školovanje, mene je jedino veselilo otići u školsko pozorište u kojem sam aktivno učestvovala tokom cijelog školovanja. Valjda sam tada shvatila da to volim i sama sebi rekla – zašto se opirati?”

Mlada glumica svoju je prvu profesionalnu ulogu ostvarila u BBC-jevoj seriji “Male žene” 2017. godine. Također, svoj je talent pokazala i opravdala u projektu “Once Upon In Hollywood”, filmu Quentina Tarantina u kojem glume Brad Pitt i Leonardo DiCaprio. Glumila je i u filmu “Human Capital” uz bok Marisi Tomei, Peteru Skarsgardu i Lievu Schrieberu te ostvarila manju ulogu u filmu “Ladyworld”.

Na njen su dosadašnji uspjeh i odabir glumačke karijere roditelji posebno ponosni, pa je Ethan Hawke nedavno putem društvenih mreža poručio:

“Nekima od vas možda je promaklo da je glumila prošle godine u BBC-jevoj adaptaciji Malih žena. Neki su možda propustili i njen angažman na Juilliardu. Znam i da je puno vas propustilo bezbroj srednjoškolskih produkcija, u krajnjem slučaju i ja sam ih propustio nekoliko, a ja sam joj otac. Dame i gospodo, upoznajte Mayu Hawke, ona je – prava stvar.”