novoizabrani predsjednik SAD

Biden traži da Senat uz opoziv nastavi raditi na urgentnim pitanjima za naciju

joe-biden

Biden je izrazio nadu da će vodstvo Senata pronaći način da provede svoje ustavne odgovornosti u vezi s opozivom, rješavajući istovremeno urgentna pitanja za naciju

Novoizabrani predsjednik Joe Biden zatražio je od Senata da nastavi raditi na prioritetnim pitanjima zajedno s procesom opoziva aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa.

– Ovoj naciji prijete smrtonosni virus i nesigurna ekonomija – rekao je Biden, prenosi CNN.

Biden je izrazio nadu da će vodstvo Senata pronaći način da provede svoje ustavne odgovornosti u vezi s opozivom, rješavajući istovremeno urgentna pitanja za naciju.

Iako nije iznio svoj stav ni na koji način, Biden je izjavio da je predsjednik potaknuo nasilje na Capitolu, rekavši da su ga “izvršili politički ekstremisti i domaći teroristi, koje je na ovo nasilje potaknuo predsjednik Trump”.

– Od imenovanja na ključnim pozicijama kao što su sekretari za nacionalnu sigurnost, državu, odbranu, trezor i direktor Nacionalne obavještajne službe, do uspostavljanja programa vakcinacije i ponovnog pokretanja naše ekonomije. Previše je naših američkih kolega patilo tokom protekle godine da bi se odlagalo rješenje tako važnog posla – kazao je Biden.