Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zagreb

Hrvatski premijer Plenković primio biskupa Franju Komaricu

franjo komarica kod andreja plenkovića
komarica plenkovic

Biskup Franjo Komarica istaknuo je važnost nastavka brojnih projekata razvojnog, kulturnog i vjerskog karaktera koje Vlada RH sistemski poduzima

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim Dvorima biskupa Banjalučke biskupije mons. Franju Komaricu, javlja Anadolu Agency (AA).

Plenković je izrazio zahvalnost biskupu Komarici na iznimnoj humanosti i dugogodišnjem predanom radu u zaštiti prava i identiteta Hrvata u BiH, priopćeno je iz hrvatske Vlade.

Biskup Franjo Komarica istaknuo je važnost nastavka brojnih projekata razvojnog, kulturnog i vjerskog karaktera koje Vlada RH sistemski poduzima kroz Centralni državni ured  (CDU) za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Plenković i Komarica su razgovarali i o situaciji u BiH nakon općih izbora. Izrazili su podršku legitimnim zahtjevima hrvatskog naroda za jednakopravnošću u političkom učešću na svim nivoima vlasti u BiH. Onako kako je definirano Daytonsko-pariškim mirovnim sporazumom.

Tokom 2018. godine kroz Centralni državni ured za Hrvate izvan Hrvatske kao podrška hrvatskom narodu u BiH osigurani su programi i projekti u vrijednosti od 24 miliona kuna (3,25 miliona eura).

Uz Plenkovića bili su državni sekretar CDU za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas i državna sekretarka u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova Zdravka Bušić.