Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

New York

Blizanci pronađeni mrtvi u autu: Otac ih je zaboravio i otišao na posao (VIDEO)

nyc

Imena 12-mjesečnih beba su Mariza i Phoenix Rodriguez, a otac ih je pronašao oko 16 sati u petak nakon što je odradio osmosatnu smjenu na poslu

Njujorška policija objavila je da su jednogodišnji blizanci umrli u automobilu parkiranom u Bronxu nakon što je njihov otac zaboravio da su u autosjedalicama na zadnjem sjedištu i otišao na posao.

Imena 12-mjesečnih beba su Mariza i Phoenix Rodriguez, a otac ih je pronašao oko 16 sati u petak nakon što je odradio osmosatnu smjenu na poslu.

Policija je ispitala 39-godišnjeg oca koji im je rekao da je starije dijete u dobi od tri godine ostavio u Westchesteru, a potom se odvezao na posao u Medicinski centar u Bronxu i zaboravio na blizance na stražnjem sjedištu.

Nakon posla sjeo je u automobil i odvezao se dva bloka dalje, a onda uočio djecu s pjenom u ustima. Odmah je pozvao hitnu pomoć.

Prema izjavama svjedoka, zaustavio je automobil i zapomagao. Odveden je u pritvor gdje je na ispitivanju.

“Ovo je strašna tragedija. Objavit ćemo više informacija nakon okončanja istrage”, izjavio je glasnogovornik njujorške policije.

Mnogi ljudi s nevjericom reagiraju na roditelje koji svoje dijete ostave u vrućem automobilu. Kako piše portal Omni Calculator, mnogi su eksperimenti pokazali da čak i na malo hladniji ljetni dan temperature unutar zatvorenog vozila mogu premašiti 52 Celzijusova stepena.

Djeca su nevjerovatno osjetljiva na vrućinu i zato parkiranje u hladu ili ostavljanje otvorenog prozora ne znače da se tragedija poput ove neće dogoditi.