Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

venecija

Bračni par iz Splita vraćao se s medenog mjeseca: Antonela je preminula, Marko je na intenzivnoj

antonela marko bračni par
FOTO: Facebook

Sudeći prema društvenim mrežama, mladi bračni par živio u Solinu. Vraćali su se iz Venecije busom

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se preksinoć dogodila kod Venecije poginula je trudnica Antonela Baković (24), a njen suprug Marko Baković, također 24-godišnjak, u bolnici je na intenzivnoj njezi. U pitanju je mladi bračni par iz Splita, a njihove identitete potvrdio je italijanski list Corriere della Sera.

Bračni par Antonela i Marko vjenčali su se prije 20-ak dana kada je Antonela djevojačko prezime Perković zamijenila suprugovim prezimenom Baković, a u Veneciju su otputovali na medeni mjesec.

Kako piše Index, Splićanka Antonela je bila u petom mjesecu trudnoće.

bračnio par antonela marko venecija
FOTO: Facebook

Njen suprug Marko je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i bio je životno ugrožen, no sada je stabilno.

Italijanski list prenosi da je Marko u bolnici pitao za suprugu.

“Gdje je moja žena?, bile su riječi na koje je pretrnula medicinska sestra znajući istinu. Poručila mu je da se odmori da mora štediti energiju”, prenosi La Repubblica.

Završio je Turističko-ugostiteljsku školu u Splitu, a profesionalno se bavi nogometom. Nedavno je iz Radničkog nogometnog kluba Split prešao u HNK Mravnice. Igrao je još za Zagoru Unešić, Junak iz Sinja, NK Solin… U subotu, tri dana prije putovanja odigrao je derbi s Uskokom iz Klisa.

Sudeći prema društvenim mrežama, mladi je par živio u Solinu. Vraćali su se iz Venecije busom zajedno s ostalim putnicima kada je došlo do nesreće.

Stradala 21 osoba

U stravičnoj nesreći poginula je najmanje 21 osoba, a osim Hrvatice, među poginulima je i petero ukrajinskih državljana, Nijemac, Francuz i Talijan. Među preminulim žrtvama je i novorođenče.

Nesreća se, podsjetimo, dogodila jučer oko 19:45 u gradu Mestreu, 9 kilometara od centra Venecije, kada je autobus s turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao na krov s nešto više od 10 metara.

Autobus je prevozio četrdesetak italijanskih i stranih turista koji su se iz posjeta Veneciji vraćali u kamp u kojem su odsjeli.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo koje se kretalo po mostu udarilo je u sigurnosnu ogradu i sletjelo u ponor u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada u regiji Veneto. “Glavna pretpostavka u ovom trenutku je da se vozač autobusa osjećao loše”, naveli su italijnski dužnosnici.