srbijanska premijerka

Brnabić: Srbija pokušava zadržati poziciju neovisnog i samostalnog odlučivanja

Banja Luka: Višković i Brnabić potpisali zajedničku izjavu o gradnji tri hidrocentale
13.11.2020., Administrativni centar Vlade Republike Srpske, Banja Luka (BiH) – Premijeri Republike Srpske i Srbije Radovan Viskovic i Ana Brnabic potpisali su u Banjaluci zajednicku izjavu o realizaciji Projekta HES "Gornja Drina". Tim projektom, koji je izazvao ostre reakcije ekonomista ali i politicara iz Federacije BiH, predvidjena je izgradnja tri hidrocentrale u gornjem slivu rijeke Drine: Buk Bijela, Foca i Paunci. Rok za izgradnju je sest godina, a ukupno ce sve tri centrale biti snage 18 megavata. Vrijednost projekta je 200 milijuna eura, od cega ce RS izdvojiti 49 posto, a Srbija 51 posto.rPhoto: Dejan Rakita/PIXSELL

Premijerka Brnabić kazala je da će radnici kragujevačke tvornice “Fiat”, koji su proglašeni tehnološkim viškom, do kraja dana dobiti otpremnine

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da Srbija pokušava zadržati poziciju neovisnog i samostalnog odlučivanja jer je takva pozicija najhrabrija i najmudrija.

“Na pragu smo trećeg svjetskog rata i u teškoj smo situaciji, ali pokušavamo zadržati poziciju neovisnog i samostalnog odlučivanja, koja je izuzetno teška, ali koja je najpametnija, najbolja, najhrabrija i najmudrija”, kazala je Brnabić gostujući na Radioteleviziji Srbije.

Premijerka Brnabić kazala je da će radnici kragujevačke tvornice “Fiat”, koji su proglašeni tehnološkim viškom, do kraja dana dobiti otpremnine.

“U subotu na sastanku s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem je sve dogovoreno. Dogovorena je razina otpremnine i 492 radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom će danas do kraja dana dobiti svoje otpremnine”, rekla je Brnabić.