Globus

za sad kod kuće

Bugarski premijer Borisov ima opću slabost, pozitivan na koronavirus

26/10/2020

Zdravstvene vlasti ukinule su Borisovu karantenu kasno u subotu nakon dva negativna rezultata testova na koronavirus, ali je u nedjelju bio pozitivan

Bugarski premijer Boyko Borisov rekao je u nedjelju da ima “opću slabost” nakon pozitivnog testa na koronavirus i da će zasad ostati kod kuće, kako preporučuju njegovi liječnici.

Borisov, koji se u petak sastao s Keithom Krachom, američkim državnim podsekretarom za ekonomske poslove, obavijestio je američku ambasadu u Sofiji o situaciji, rekao je šef zdravstvene inspekcije u bugarskoj prijestonici, prenosi Reuters.

Vladin ured za informiranje saopćio je da je Borisov može izvršavati svoje dužnosti i da je u stalnom kontaktu sa svojim ministrima.

Borisov se samoizolirao u petak kasno nakon što je obaviješten da je zamjenik ministra s kojim je bio u kontaktu prije pet dana imao pozitivne rezultate.

Zdravstvene vlasti ukinule su Borisovu karantenu kasno u subotu nakon dva negativna rezultata testova na koronavirus, ali je u nedjelju bio pozitivan.

Bugarska se od jula suočava sa skokom novih zaraza koronavirusom i svakodnevnim protuvladinim protestima.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.