Globus

Dietmar Hopp

Čovjek kojeg navijači zovu “k*rvin sine” izliječit će nas od korone, i to besplatno?

16/03/2020

Vlasnik Hoffenheima Trumpa je odbio

“Kurvin sine” viču mu i velike transparente s tom uvredom njemu podižu navijači mnogih njemačkih klubova. Kako stvari stoje, ubrzo bi mu se mogli klanjati do poda i skrušeno izvinjavati.

Razlog je što je Hoffenheimov vlasnik Dietmar Hopp, odnosno njegova kompanija CureVAC, daleko odmakla u radu na cjepivu protiv koronavirusa i samo što nije počela s kliničkim testovima njegove učinkovitosti, piše ugledni njemački magazin Spiegel.

Takve informacije ima i Donald Trump koji je ponudio Hoppu da ekskluzivno Americi proda cjepivo kada se pokaže uspješnim, kako bi građani SAD-a prvi u svijetu bili zaštićeni od virusa koji hara svijetom i koji ubija hiljade ljudi.

Vlasnik Hoffenheima to je s gnušanjem odbio, a razlog koji je naveo za takvu odluku dodatno će od najomraženijeg lika njemačkog nogometa napraviti superheroja: “Ako želimo razviti učinkovito cjepivo protiv koronavirusa, onda osoba koje ga primjenjuje kako bi zaštitila ljude mora pokazati više solidarnosti s njima. Odbio sam ovu i još neke ponude za prodajom ekskluzivnog prava na cjepivo, jer kada bude gotovo i uspješno, želim da bude na raspolaganju cijelom svijetu, a ne samo odabranima.”

Ovakav Hoppov stav oduševio je njemačkog ministra gospodarstva Petera Altmaiera: “To je sjajna odluka i poruka te kompanije. Time što će cjepivo, ako bude uspješno, ponuditi svima, pokazao je kako se čovjek treba ponašati u situaciji poput ove. Poruka gospodina Hoppa je da Njemačka nije na prodaju.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.