Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnogorska policija razbila grupu koja se bavila krađom skupocjenih automobila

range_rover_policijska_akcija

Crnogorska policija u utorak je, u okviru međunarodne operacije, prekinula lanac krijumčarenja skupocjenih vozila.

U Podgorici, Budvi i Pljevlju uhapšeno je šest osoba, dok se za dvije osobe još traga, a na području Crne Gore pronađeno je 29 putničkih motornih vozila visoke klase, velike vrijednosti, i to vozila marke Range Rover, Mercedes, Audi i BMW, čime je spriječeno njihovo daljnje krijumčarenje u Albaniju, saopštio je crnogorski MUP.

Putem međunarodne policijske saradnje, na osnovu operativnih saznanja službenika crnogorske policije, policijski službenici u Albanije pronašli su i oduzeli 33 vozila za koja se sumnja da potiču iz istih kaznenih djela.

Članovi kriminalne organizacije su automobile visoke klase, koji su prethodno ukradeni u inostranstvu, ilegalnim putovima dovozili u Crnu Goru, izbjegavajući prelazak preko službenih graničnih prijelaza ili su prelazili granicu koristeći se krivotvorenom dokumentacijom.

Nakon toga vršene su prepravke brojeva šasije, a potom su ukradena vozila registrirana na području Crne Gore, na ime fizičkih osoba koja posjeduju obveznice, a sve radi daljnje prodaje, navela je crnogorska policija.