Globus

Zdravko Krivokapić

Crnogorski premijer dočekivao turiste na granici sa Srbijom

09/07/2021

Stvaramo jednu dobru praksu, gdje želimo direktnim uvidom u stanje dođi do saznanja kako sve funkcionira, ima li čekanja, jer u ovim vrelim danima sve nas najviše nervira čekanje, rekao je crnogorski premijer

Crna Gora je otvorena za sve turiste, spremna je da pokaže svoju gostoljubivost rekao je u petak crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, koji je na graničnom prijelazu Dobrakovo između Crne Gore i Srbije pozdravljao turiste koji su ulazili u tu zemlju.

Krivokapić je kazao da su turisti bili zadovoljni, ali i pomalo iznenađeni, jer nisu očekivali da će ih dočekati crnogorski premijer. On je rekao da na tom graničnom prijelazu najduže čekanju iznosi 20 minuta, te da se sve procedure poštuju.

“Stvaramo jednu dobru praksu, gdje želimo direktnim uvidom u stanje dođi do saznanja kako sve funkcionira, ima li čekanja, jer u ovim vrelim danima sve nas najviše nervira čekanje“, rekao je crnogorski premijer.

On je iznio podatak da je u lipnju taj granični prijelaz registrirao za četvrtinu više prelaza putničkih motornih vozila nego 2019. godine, kada je Crna Gora oborila rekord po broju turističkih posjeta i prihoda od turizma.

“To su impozantni rezultati i daju nadu da će ono što je projektirano proračunom biti nadmašeno. Juni je to pokazao, a juli i avgust će sigurno to potvrditi, jer je situacija u Crnoj Gori što se tiče koronavirusa stabilna”, rakao je Krivokapić istaknuvši da se njegova zemlja sa tri zaražena na 100 tisuća stanovnika nalazi u zelenoj zoni.

Crna Gora je prošle godine, zbog epidemije koronavirusa imala katastrofalnu ljetnju turističku sezonu u kojoj je ostvarila svega osam posto onih prihoda koje je imala u 2019. godini kada je od turizma zaradila milijardu eura.

Proračunom za 2021. crnogorska vlada predvidjela je da će od turizma uprihoditi oko 700 miliona eura, prenosi Hina.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.