Damir pobjegao iz zatvora raširivši rešetke rukama, pa silovao maloljetnicu

Damir_Sisakovic__FB

Damir Šišaković, 35-godišnjak kojeg su zbog načina bijega iz zatvora u Sisku prozvali sisački Hulk (raširio je rešetke na prozoru ćelije), nepravomoćno je na Županijskom sudu u Rijeci osuđen na pet i pol godina zatvora zbog razbojništva i spolnog zlostavljanja 16-godišnjakinje, dok je drugooptuženi Ivan Dejanović, njegov prijatelj, oslobođen optužbe za sudjelovanje u razbojništvu, piše Jutarnji list.

Šišaković je 2016. pobjegao iz zatvora u kojem je služio kaznu od godinu dana zbog razbojništva u kladionici u Karlovcu iz 2014., te se uputio na Krk.

Tamo je zaskočio maloljetnu djevojku, zaprijetio joj nožem i prisilio je da ode s njim u šumu, gdje je nad njom bludničio. Također, prisilio ju je da s bankomata podigne novac te joj uzeo 300 kuna.

Zbog zaštite maloljetne žrtve i vrste zločina, suđenje Šišakoviću i Dejanoviću bilo je zatvoreno za javnost pa nisu poznati nikakvi detalji postupka niti dokazne radnje, a glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci, sudac Zoran Sršen, potvrdio nam je samo da mu je izrečena kazna od pet godina i šest mjeseci, dok je drugooptuženi oslobođen.

Nakon bijega iz zatvora u Sisku, Šišakovića je policija uhitila na Krku unutar 48 sati, a smješten je u zatvor u Gospić koji je strože čuvan. Otkriveno je tada da je 16-godišnjakinju, uz prijetnju pištoljem, odveo u šumu te, uz riječi “ovo možemo milom ili silom” razodjenuo i bludničio nad njom. Tada su se odvezli do bankomata gdje ju je natjerao da podigne novac.

Optužnica je njegovog prijatelja Dejanovića teretila da je također učestvovao u drugom djelu, dočekavši ih kod bankomata, no nije poznato zašto je oslobođen. Inače, Damirov brat Dario Šišaković također je pokušao pobjeći iz zatvora u Zagrebu, iz Remetinca, i to nedugo nakon Damirovog bijega iz Siska.

Dario Šišaković je 2012. godine osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva profesorice Dijane Ćulibrk, a kaznu je služio u Lepoglavi. U ljeto 2016. bio je u istražnom zatvoru u Remetincu jer je protiv njega bio pokrenut novi postupak, i to zbog fizičkog nasrtaja tijekom šetnje u Lepoglavi na Roberta Matanića koji je osuđen zbog atentata na Ivu Pukanića. Dario Šišaković je Dijanu Ćulibrk ubio ubodima nožem jer mu je dugovala 700 kuna.