Stabilan pritisak

Danske vlasti: Gas prestao curiti i iz gasovoda Sjeverni tok 1

sjeverni tok tw

Eksplozije u moru koje su tokom ove sedmice oštetile gasovode Sjeverni tok 1 i Sjeverni tok 2 prouzrokovale su curenja metana u velikim količinama

Vlasti u Danskoj saopštile su 2. oktobra da je prestao curiti gas iz gasovoda Sjeverni tok 1, dan nakon što su zvaničnici saopštili da je do prestanka curenja gasa došlo iz gasovoda Sjeverni tok 2, piše Radio Slobodna Evropa (RSE).

Kompanija Nord Stream obavijestila je Dansku agenciju za energetiku da se čini da je sada postignut stabilan pritisak na gasovodu Sjeverni tok 1.

“To ukazuje da je curenje gasa dva gasovoda sada završeno”, objavila je danska agencija na Twitteru.

Danska agencija je 1. oktobra saopštila da je iz gasovoda Sjeverni tok 2, prestao da curi prirodni gas.

Eksplozije u moru koje su tokom ove sedmice oštetile gasovode Sjeverni tok 1 i Sjeverni tok 2 prouzrokovale su curenja metana u velikim količinama.

Danska pomorska uprava saopštila je da je 26. septembra uveče došlo do curenja gasa koji stiže iz Rusije u blizini Sjevernog toka 2. Ubrzo potom je registrovan pad pritiska u oba kraka gasovoda Sjeverni tok 1.

U međuvremenu, švedska uprava za pomorstvo je zabilježila dva curenja gasa u ekskluzivnim ekonomskim zonama Danske i Švedske.