Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Dezerter Islamske države snimio maltreriranje dječaka iz Sirije

02/06/2015

Video snimak preko mobilnog telefona, koji je napravio dezerter Islamske države (ID), pokazuje kako pripadnici te džihadističke grupe maltretiraju 14-ogodišnjeg Sirijca.
Na snimku se vidi kako pripadnici ID tuku dječaka Ahmeda dok visi okačen za ručne zglobove, prenosi BBC.

Dječaku su vezane oči, a vide se dvojica maskiranih muškaraca obučeni u crno, jedan od njih ima nož i pištolj a drugi korača po sobi sa kalašnjikovom. Oni su objesili Ahmeda za plafon i počeli da ga tuku.

[pull_quote_left]Ujedinjene nacija su optužile ID i druge oružane grupe u Siriji i Iraku za torturu i ubijanje djece[/pull_quote_left]

Ahmed je, navodi BBC, imao 14 godina kada su ga zarobili pripadnici ID i tukli.

“Oni su počeli da me bičuju, podvrgavali me elektrošokovima kako bi iznudili priznanje, poslije čega sam im sve rekao”, rekao je Ahmed.

Ujedinjene nacija su optužile ID i druge oružane grupe u Siriji i Iraku za torturu i ubijanje djece.

Djeca se takođe regrutuju, obučavaju i koriste u borbama.

Jedan drugi tinejdžer je rekao za BBC da se borio i ubijao za grupu al-Nusara Front kad je imao 15 godina, a da je poslije prešao u ID i vidio da ta grupa vrši indoktrinaciju 13-ogodišnjih dječaka.

Video možete pogledati na ovom LINKU.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.