Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nesreća u srbiji

Dječaku eksplodirala petarda u ruci, amputirana mu tri prsta

Pirotehnička sredstva
27.12.2019., Zagreb - Petarde, rakete, topovski udari, sve je to uobicajeno tijekom blagdana. Zbog neopreznog koristenja, upravo su djeca najcesce zrtve strasnih opeklina ili cak amputacija. Po zakonu, rukovanje petardama dopusteno je punoljetnim osobama u razdoblju od 27. prosinca do 01. sijecnja. rPhoto: Borna Filic/PIXSELL

Nešto prije ponoći, u Valjevu maloljetnik star 15 godina zadobio je teške povrede šake od petarde, amputirana su mu tri prsta

Dječaku iz Valjeva noćas su ljekari morali da amputiraju prste, dok je jedan tinejdžer iz Mionice povrijeđen, nakon što im je u ruci eksplodirala petarda, saopštio je MUP.

Nešto prije ponoći, u Valjevu maloljetnik star 15 godina zadobio je teške povrede šake od petarde, amputirana su mu tri prsta i jedan dječak (14) je povrijeđen od petarde u Mionici tridesetak minuta poslije ponoći, rekao je šef smjene u komandno-operativnom centru MUP Igor Vasić.

Ocijenio je da je novogodišnja noć u Srbiji protekla nešto mirnije nego obično i dodao kako je bilo tuča, ali je policija brzo reagovala i podnijela prekršajne prijave protiv izgrednika, piše Telegraf.

“Na samim trgovima gdje je bilo organizovanih proslava i većeg preventivnog prisustva uniformisanih pripadnika MUP, nije bilo većih incidenata, osim alkoholisanosti zbog kojih je hitna pomoć intervenisala i prevozila te osobe na toksikologiju”, rekao je Vasić.