Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aleksija Vracar

Djevojka iz BiH uhapšena u Australiji, drogu je krila na neobičan način (FOTO)

aleksija

Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metilamfetamina čija je procijenjena ulična vrijednost veća od 300 miliona dolara

Djevojka iz australskog Sydneya porijeklom iz Bosne i Hercegovine, provešće novogodišnje praznike iza rešetaka zbog sumnje da je učestvovala u organizovanom uvozu droge “ajs” sakrivene u bocama čilija.

Aleksija Vracar optužena je za niz prekršaja nakon što su detektivi u četvrtak u njenom stanu na zapadu Sydneyja pronašli i oduzeli vatreno oružje, 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu te lažne dokumente, piše australijski portal “News”.

Pretres njenog stana dio je istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija, a kojeg su australijske pogranične snage presrele prilikom dolaska u skladište u Sidneju.

Policija navodi da je pošiljka iz SAD-a sadržavala 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisustvo metilamfetamina u bocama, koji je poznat i kao droga “ajs”.

Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metilamfetamina čija je procijenjena ulična vrijednost veća od 300 miliona dolara.

U zajedničkoj akciji policijskih agencija uhapšena su i optužena četvorica muškaraca, a sada i 24-godišnjakinja koja je koristila lažnu identifikaciju kako bi osnovala četiri preduzeća za pomoć uvoza droge.

Vracar je optužena za više tačaka i odbijena joj je kaucija. Ona će se na lokalnom sudu u Paramatiju pojaviti 30. januara. U međuvremenu policija nastavlja istragu na slučaju u koji je uključena i djevojka porijeklom iz BiH.