Vremenska prognoza

Evo kad nam opet dolazi snijeg

snijeg sarajevo zima vrijeme prognoza (7)

U Sarajevu se danas očekuje maglovito vrijeme i dnevna temperatura oko pet stepeni

Jutros je u većem dijelu Bosne vrijeme oblačno i maglovito, a u Hercegovini sunčano. Temperature zraka izmjerene u sedam sati iznosile su na Bjelašnici minus tri, u Bihaću i Livnu nula, Gradačcu, Sanskom Mostu, Širokom Brijegu i Tuzli jedan, Bugojnu, Grudama i Sarajevu dva, Ivan Sedlu tri, Mostaru sedam, a Neum devet, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas će u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne, po kotlinama i uz riječne tokove, preovladavati oblačno i maglovito vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab jugozapadni. Dnevna temperatura od pet do 11, na jugu do 14 stepeni.

U Sarajevu se danas očekuje maglovito vrijeme i dnevna temperatura oko pet stepeni.

U ponedjeljak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove s maglom i sumaglicom. Poslije podne i u večernjim satima u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne se očekuje kiša. Vjetar slab do umjeren južni i i jugoistočni. Jutarnja temperatura od nula do šest, na jugu do devet, a dnevna od šest do 12, na jugu do 14 stepeni.

Za utorak meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH) najavljuju oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva s kišom u većem dijelu zemlje, a u višim područjima sa snijegom. Poslije podne i u večernjim satima padavine uglavnom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U većini područja se očekuje susnježica i snijeg. Temperature zraka u Bosni od jedan do sedam, a u Hercegovini od sedam do 12 stepeni.

U srijedu u Bosni očekuje se pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima i prije podne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu od jedan do pet, a dnevna od minus jedan do četiri, na jugu od sedam do 10 stepeni.

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima s kišom, a u Bosni uglavnom sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu od dva do šest, a dnevna od nule do pet, na jugu od šest do 10 stepeni.