Globus

Uhapšen državljanin BiH

Djevojka koja pronađena mrtva umotana u tepih u Zagrebu imala 16 godina

16/02/2020

Policija je muškarca privela sinoć i to s lisicama na rukama, nakon što su mu opkolili stan jer je navodno pokušao pobjeći

Djevojka čije je beživotno tijelo jučer ujutro pronađeno u novozagrebačkom naselju Sopot, umotano u tepih, imala je 16 godina.

Ona je u nekoliko navrata bježala od kuće, a posljednje vrijeme boravila je u stanu 30-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine, koji je tokom dana ispitan, a ubrzo i uhapšen, javio je RTL.

U njegovom podstanarskom stanu u prizemlju stambene zgrade u Šenovoj ulici 16 policija danas popodne vrši pretragu, a s obzirom na to da je moguće da policija ima ozbiljne indicije da je tinejdžerica tamo umrla, možda i uviđaj. Taj je stan tristotinjak metara zračne linije udaljen od mjesta na kojem je, na vanjskim stepenicama koje vode u podrum zgrade u drugoj ulici, u istom naselju, zagrebačkom Sopotu, jučer ostavljeno beživotno tijelo.

Procurio iskaz uhapšenog muškarca

Policija sumnja da je on odvukao tijelo tinejdžerice do ulaza u podrum zgrade u Zemljakovoj ulici. Policijskim sumnjama da je 16-godišnjakinja umrla u njegovu stanu navodno ide u prilog i njegov iskaz, no još uvijek je potpuna nepoznanica od čega je djevojka umrla. Muškarac je, naime, negirao da ju je on ubio.

Riječ je o državljaninu BiH koji je u Hrvatskoj imao redovno prijavljeno boravište. Kako je saznao reporter Nove TV, u razgovoru s istražiteljima uhapšeni je muškarac ponudio objašnjenje da je s djevojkom bio u stanu u petak navečer. Izgubio je svijest, a kada se probudio, djevojka je već bila mrtva. On se uspaničio i vrlo vjerovatno, a to policija tek treba utvrditi kako, djevojku zamotanu u tepih nosio do više stotina metara udaljenog ulaza u podrum. Osim uzroka smrti, tako još uvijek nije poznato i je li muškarac imao pomagača.

Policija je na pretragu stana dovela i muškarca. Na glavi je imao kapuljaču, a pridržavala su ga dvojica policajaca u civilu. U zgradu su ušli i forenzičari.

“Bilo je tu puno djevojaka, vikalo se, vikao je i na policiju”

“Puno puta sam tu prolazio kraj dućana. Vidio sam puno djevojaka. Mladih, bile su mlade. Ne bih želio ulaziti u to, ali da se policiju više puta zvalo, zvalo se. Znao je vikati i na policiju, sve je izbacio iz kuće”, govore susjedi za RTL koji saznaje da je ubijena djevojka često bježala od kuće, ali i iz odgojnih ustanova.

Njezin zadnji nestanak prijavljen je prije manje od mjesec dana. Njeno tijelo nađeno je jučer bez vidljivih ozljeda. Iako se spekulira, bez uboda karakterističnih za uživatelje nekih vrsta droga. Roditelji su posljednji nestanak svoje kćerke prijavili prije 20 dana.

Priveli su ga s lisicama na rukama, navodno je pokušao pobjeći

Policija je muškarca privela sinoć i to s lisicama na rukama, nakon što su mu opkolili stan jer je navodno pokušao pobjeći.

Podsjetimo, beživotno tijelo djevojke umotano u tepih pronađeno je jučer ujutro oko 7 sati na stepenicama prema podrumskom prostoru zgrade u Zemljakovoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot. Beživotno tijelo djevojke ležalo je na stepenicama s glavom prema dolje.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.