Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcija iz beograda

Đilas: Vučić je lagao da ćemo biti proglašeni genocidnim narodom

djilas
FOTO: Nova.rs
Dragan Đilas

Srbiji nije potreban predsjednik koji se bori nego onaj koji pobjeđuje

Predsjednik opozicione Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pozvao je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da poslije najnovijeg poraza, ovoga puta u Ujedinjenim nacijama, podnese ostavku.

„Pozivam Aleksandra Vučića da podnese ostavku jer poslije novog poraza, ovoga puta u Ujedinjenim nacijama, ne može da ostane predsjednik Srbije. Dvanaest godina nam Aleksandar Vučić i njegovi mediji govore kako se on bori za Srbiju, kako ga cio svijet poštuje, kako je Srbija jaka, a porazi se nižu dan za danom“ istakao je Đilas u pisanoj izjavi.

Kosovo je, kako ističe Đilas, „sve odvojenije od Srbije, a svake godine nas je manje za više od 100.000“.

„Evropski smo šampioni u inflaciji, korupciji, kriminalu… A Vučić se bori. Na stranu to što se on realno bori samo za svoj džep, suština je u sljedećem: Srbiji nije potreban predsjednik koji se bori nego onaj koji pobjeđuje. A Vučić stalno gubi. I uvijek su krivi svi drugi. Nikada ni on, ni njegovi saradnici“, ocjenjuje Đilas.

Vučić je, kako navodi predsednik SSP, od pitanja rezolucije „napravio najvažnije pitanje za našu budućnost, lagao je da ćemo biti proglašeni genocidnim narodom, da ćemo plaćati ratnu odštetu…“.

„Od rezolucije koja je zaista loša i koja će izazvati nove tenzije u regionu, napravio je pitanje svih pitanja, borbu svih borbi. I u toj borbi izgubio. Izgubio po ko zna koji put i zaista obezbjedio sebi mjesto u istorijskim čitankama što je toliko želio. Učiće generacije šta je svojoj zemlji uradio čovjek koji je krenuo od poziva da se ubije sto Muslimana za jednog Srbina i koji nikada nije prestao da bude Šešeljev mali. Srbija je umorna od stalnih poraza. Zato je vreme da ’veliki vojskovođa’ koji je izgubio sve bitke, napokon ode u istoriju“ zaključio je Đilas.