Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izbori u Crnoj Gori

Milo Đukanović: Sa partnerima imamo 40 mandata, borba još traje

1598825431-stv3966

Demokratska partija socijalista najjača je partija u državi, po glasovima i po mandatima, tvrdi Đukanović

Predsjednik Crne Gore i predsjednik DPS-a Milo Đukanović u ponoć se obratio svim Crnogorcima, nakon što su njegovi politički protivnici proglasili pobjedu.

– Prebrojano je 90 posto glasova i rezultat DPS-a je oko 145.000 glasova i 30 mandata. To znači da je Demokratska partija socijalista najjača partija u državi, po glasovima i po mandatima. Teško je saopćiti nešto što je pouzdana informacija, ali je jasno da sa tradicionalnim partnerima imamo 40 mandata u parlamentu, što znači da borba za većinu još uvijek traje, rekao je Đukanović.

Dodao je da su rezultati autentični izraz izborne volje. – DPS je u stanju da prizna rezultat koji je drugačiji od njenog očekivanja. Veoma respektujemo sve rezultate koje su ostvarili svi politički subjekti. Sačekaćemo rezultate DIK-a da vidimo kojoj strani pripada taj 41. mandat – rekao je Đukanović i dodao da će oni to poštovati.

Dodao je da kakva god bude pozicija DPS-a u parlamentu da će ostati nepokolebljivi kada je u pitanju evropska budućnost Crne Gore.