Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Pozdravljen sporazum kojim se BiH približila IPA fondovima

20/07/2015

Delegacija Europske unije (EU) u Bosni i Hercegovini i Ured specijalnog predstavnika EU (EUSR) pozdravlja usvajanje Prijedloga okvirnog sporazuma u Domu naroda Parlamenta BiH, kojim se otvara put za uspostavljanje pravnog osnova za BiH za korištenje bar 165 miliona eura pretpristupnih fondova EU (IPA II) – kazao je glasnogovornik Delegacije EU i EUSR-a Andy McGuffie.

Napomenuo je da očekuju brzu ratifikaciju ovog dokumenta od BiH, što bi im također omogućilo mobiliziranje značajnog iznosa sredstava EU koja su izdvojena za BiH kao podrška daljnjem oporavku od poplava i za upravljanje rizikom od poplava.

Istakao je da bi to bio bitan napredak, posebno imajući u vidu da je prošlo više od godinu dana od katastrofalnih poplava, u maju 2014. godine, kao i činjenicu da će BiH 28. septembra biti domaćin konferencije koja predstavlja nastavak aktivnosti donatorske konferencije održane u julu prošle godine, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.