Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodijeljeni grantovi pobjednicima konkursa “Imaš priču”

grant eu2222

Ceremonija dodjele grantova malim sredstvima informisanja/medijskim outletima, pobjednicima konkursa “Imaš priču”, održana je u zgradi UN-a u Sarajevu. Na taj konkurs pristiglo je mnogo prijava, a odabrano je osam priča koje su se izdvojile originalnošću i kreativnim idejama.

Grantovi u vrijednosti od po 5.000 dolara dodijeljeni su za Cyber Bosanka za “BH Ljudi”; BH Studenti: multimedijalni prijedlog s dvije priče “Problemi studiranja studenata s invaliditetom; Studiranje kroz objektiv moje kolegice/mog kolege”; Aladin Kavgić za “Sjenke”.

Među dobitnicima je i Moja Hercegovina Portal: “Multimedijalno online izvještavanje o temi ljudskih prava i položaja žena i marginaliziranih ciljnih grupa u Istočnoj Hercegovini”; Global CIR: “Pozitivni Balkan”; Sayber DOO: The Loft Radio: “Loft Online Radio/Video magazin- start-up povezivanje mladih”; Anesa Abadan: “Malo sam drugačiji” te Srđan Puhalo Blogging: (action-oriented blogging/ društveno-odgovorno bloggiranje).

Konkurs “Imaš priču” dio je projekta “Izgradnja i konsolidacija kapaciteta za prevenciju sukoba” kojeg finansira Evropska unija (EU) u vrijednosti od oko 43.000 eura, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH. Aktivnost koordinira Ured rezidentne koordinatorice Ujedinjenih nacija u BiH.

– Rukovodilac političkog i ekonomskog sektora Delegacije Evropske unije u BiH Jan Snaidauf i zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Sukhrob Khoshmukhamedov čestitali su pobjednicima konkursa za sjajne ideje te zahvalili ostalim podnosiocima prijava za uloženi trud prilikom pripremanja aplikacija – saopćeno je iz UNDP-a BiH.