Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodjela certifikata polaznicima edukacije o upravljanju EU projektima

serda

Svečana dodjela certifikata za 44 polaznika koji su završili program edukacije o alatima i potrebnim vještinama za uspješno pisanje, apliciranje i upravljanje EU projektima, bit će upriličena sutra u prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA).

Prijenos teoretskog i praktičnog znanja realiziran je putem dva programa s ukupno osam tematskih modula među kojima su programi finansijske podrške i fondovi EU, projektni prijedlozi, aplikacije za EU fondove te upravljanje finansijskim izvještajima i provedba procesa javne nabavke.
Program edukacije je realiziran u okviru Projektne akademije, prve na prostoru BiH, koju je uspostavila SERDA nakon 10-godišnjeg rada, stečenog znanja i dugogodišnjeg iskustvu u realizaciji više od 300 projekata koji su finansirani iz sredstava EU i drugih donatora.

Cilj Projektne akademije je jačanje kapaciteta zaposlenih u lokalnim zajednicama, ministarstvima, javnim preduzećima, zavodima, ustanovama i drugim institucijama i organizacijama, nevladinim organizacijama, privrednim subjektima, kao i fizičkih lica koja profesionalno mogu imati ulogu i mogućnost u procesu EU integracija.

Polaznici, nakon uspješno savladanog programa, postaju i članovi Kluba Projektne akademije koji će se periodično sastajati u svrhu razmjene najnovijih informacija i iskustava o EU fondovima, saopćeno je danas iz SERDA-e.