Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izaslanstvo PSBiH na plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine SEECP

hanka vajzovic

Zamjenici predsjedatelja Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (PSSEECP) Bariša Čolak i Momčilo Novaković, te članica Izaslanstva Hanka Vajzović sudjeluju na plenarnoj sjednici PSSECCP, koja se danas i sutra održava u Sofiji.

Tijekom današnjeg zasjedanja na sjednici Stalnog odbora PSSEECP nije donesena odluka o formiranju Ad hoc stručne skupine koja je za cilj trebala imati rješenje pravnog statusa Tajništva PSSECP.

Sutra će biti održana rasprava o glavnoj temi plenarne sjednice PSSECP: „20. godina SEECP: Regija – novi realiteti i zajedničke perspektive“, na kojoj će se nazočnima obratiti i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Bariša Čolak.

Inače, na sjednici Glavnog odbora za socijalni razvoj, obrazovanje, istraživanje i znanost odlučeno da narednih godinu dana domaćin sastancima ovog tijela PSSEECP bude Ankara.

O gradovima domaćinima sastanaka Glavnog odbora za gospodarstvo, energetiku i infrastrukturu i Glavnog odbora za pravosuđe, unutarnje poslove i suradnju u području sigurnosti, bit će odlučeno u jesen ove godine, u okviru jednogodišnjeg predsjedavanja Republike Hrvatske SEECP-om, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.