Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Mogherini: Napad na Vučića protivan duhu sjećanja na žrtve

11/07/2015

Predstavnica i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini povodom današnjeg napada na premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici, koji se dogodio nakon komemoracije za 136 žrtava genocida, izjavila je da je to protivno duhu današnjeg sjećanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

„Činjenica da je premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je donio istorijsku odluku da prisustvuje komemoraciji 20. godišnjice genocida u Srebrenici, bio primoran da napusti komemoraciju, protivna je duhu današnjeg dana sjećanja.

To pokazuje da svi trebamo udvostručiti naše napore da prevaziđemo mržnju i istrajemo u pomirenju širom regiona Zapadnog Balkana i šire. Danas je dan za pomirenje, dostojanstvo i poštovanje. Evropska unija će nastaviti podržavati napore u tom pravcu. Očekujemo da vlasti Bosne i Hercegovine provedu punu istragu ovog incidenta“, saopštila je Mogherini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.