Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak ministara vanjskih poslova SEECP-a 5. septembra u Banjoj Luci

SEECP – zvizdic 1

U Banskom dvoru u Banja Luci, 5. septembra održat će se neformalni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica Procesa za suradnju u jugoistočnoj Europi (South-East European Cooperation Process – SEECP) u okviru jednogodišnjeg predsjedanja Bosne i Hercegovine tom regionalnom inicijativom, javlja Anadolu Agency (AA).

Proces suradnje u jugoistočnoj Europi pokrenut je 1996. godine u Sofiji u cilju jačanja regionalne suradnje i stvaranja klime povjerenja, dobrosusjedstva i stabilnosti. Bosna i Hercegovina je svoje drugo predsjedanje SEECP-om preuzela u aprilu 2018. godine od Republike Slovenije.

Bosanskohercegovačko predsjedanje SEECP-om odvija se pod motom „Bolja povezanost za bolji život“, uz prioritete predsjedanja: povezanost u oblasti digitalne infrastrukture i povezanost u oblastima sigurnosti i mladih, te ubrzanje europskog puta regije SEECP-a.

Na sastanku u Banja Luci će sudjelovati visoka izaslanstva zemalja članica SEECP-a i predstavnici Europske unije i Vijeća za regionalnu suradnju (RCC).

Domaćin neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova SEECP-a bit će ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.