EU u fokusu

Nuland: Potpora SAD-a putu Srbije ka EU

14/07/2015

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas dužnosnici State Departmenta Victoriji Nuland da je Srbija čvrsto opredijeljena za članstvo u EU, dok mu je ona prenijela potporu Washingtona na tom putu i namjeru SAD-a da pomogne u osiguravanju energetske sigurnosti Srbije.

Tijekom radnog ručka Vučić i pomoćnica državnog tajnika SAD razgovarali su o bilateralnim odnosima, eurointegracijama Srbije, dijalogu Beograda i Prištine te o situaciji u regiji, s posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

Vučić je naglasio čvrstu opredijeljenost Srbije za eurointegracije i za ispunjenje svog vanjskopolitičkog prioriteta – članstva u Europskoj uniji.

On je istaknuo da srbijanska vlada namjerava nastaviti dijalog s Prištinom, kako bi u najkraćem roku došla do rješenja koja bi doprinijela očuvanju regionalne stabilnosti, navedeno je u priopćenju Ureda Vlade Srbije za suradnju s medijima, prenosi Tanjug.

“Politička i ekonomska stabilnost ključna je za napredak regije i Srbija neće odustati od politike koja vodi tom cilju”, istaknuo je Vučić.

Američka dužnosnica prenijela je srbijanskom premijeru čvrstu potporu Washingtona putu Srbije ka EU i namjeru SAD-a da pomogne u osiguravanju energetske sigurnosti Srbiji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.