Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podžić razgovarao s predsjedavajućim Vojnog komiteta EU

sifet_podzic

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić razgovarao je danas u Sarajevu s predsjedavajućim Vojnog komiteta Evropske unije (EU) generalom Mikhailom Kostarakosom o aktivnostima Zajedničke komisije na polju parlamentarnog nadzora u sektorima odbrane i sigurnosti.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i komandant EUFOR-a u BiH general major Johann Luif, te generali Gunter Hofler, Lazslo Domjan i David Humar, razmijenjena su mišljenja o stanju u sektoru odbrane i sigurnosti u BiH, procesu knjiženja perspektivne vojne imovine, kao i o izradi dokumenata „Pregled odbrane“, i „Sigurnosna politika BiH“.

Bilo je riječi i o procesu uništavanja viškova zastarjele municije i sigurnosnim izazovima s kojim se suočava Bosna i Hercegovina.

Predsjedavajući Vojnog komiteta EU general Mikhail Kostarakos izrazio je interesovanje za brojna pitanja iz domena rada Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH.

Sagovornici su zajednički istakli značajan doprinos EUFOR-a u izgradnji kapaciteta i sposobnosti Oružanih snaga BiH, te izrazili opredjeljenje da zajednički rade na stvaranju preduslova i ispunjavanju standarda koji BiH vode ka evroatlantskim integracijama, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.