Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Tsipras: Želimo iskren dogovor

03/06/2015

Grčki premijer Aleksis Tsipras je poručio da želi postići iskren dogovor sa evropskim partnerima za izlazak Grčke iz ekonomske krize.

Šef grčke vlade Tsipras je sa ekonomskim zvaničnicima iz Atine danas otputovao u Brisel gdje će se sastati sa šefom Evropske komisije Jeanom Claudeom Junckerom, a povod za susret je plan reformi koje je grčka vlada u ponedjeljak predložila, a da joj se zauzvrat odobri neophodna tranša kredita. Evropske institucije nisu zadovoljne zaprimljenim planom.

Tsipras je uoči puta u Brisel izjavio da do sada nije dobio nikakav zvanični stav evropskih partnera o predloženom paketu reformi.

“U Brisel idem na poziv Junckera kako bismo razgovarali o pomenutom planu. O tome još nismo dobili nikakvo mišljenje. Nadam se da će evropski politički lideri realno sagledati situaciju i da ćemo izbjeći podjele u Evropi”, kazao je Tsipras.

Tsipras će se u Briselu sastati i sa predstavnicima Evropske centralne banke, Međunarodnog monetarnog fonda i eurozone.

U posjetu Briselu u delegaciji sa Tsiprasom na čelu nema grčkog ministra ekonomije Yanisa Varoufakisa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.