Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Usvajanje Reformske agende ključni korak za BiH

28/07/2015

Komesarka za vanjsku politiku i sigurnost Evropske unije (EU) Federica Mogherini i komesar za proširenje Johannes Hanh su u zajedničkoj izjavi kazali kako je usvajanje Reformske agende ključan korak BiH naprijed na putu ka EU integracijama, javlja Anadolu Agency (AA).

“Vlasti Bosne i Hercegovine su, u konsultaciji s EU i međunarodnim finansijskim institucijama, dogovorili konkretan set reformi, koje su prioritet za državu. Ove reforme imaju za cilj rješavanje opravdane socio-ekonomske zabrinutosti građana BiH i njihovih zahtjeva za radnim mjestima i boljom perspektivom. Očekujemo da zvaničnici sada u potpunosti implementiraju Reformsku agendu bez odgađanja. U skladu s tim, usvajanje Zakona o radu će biti važan prvi korak”, navodi se u zajedničkoj izjavi Hanha i Mogherini.

Dalje se navodi kako će napredak u provedbi Reformske agende biti neophodan za kredibilnu aplikaciju zemlje za članstvo u EU.

“Evropska unija je spremna za nastavak pomoći BiH, uključujući savjete i finansijsku podršku, u nastojanjima da se Reformska agenda implementira i da zemlja napreduje na evropskom putu”, stoji u zajedničkoj izjavi Hanha i Mogherini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.