Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić očekuje da će u 2018. Srbija ostvariti veliki napredak u pristupanju EU

vucic sastanak bg

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovom, kome je čestitao nastupajuću Novu godinu i poželio uspješno predsjedavanje Evropskojom unijom (EU), prvo otkako je Bugarska postala članica EU.

Vučić je zahvalio Borisovu na podršci Bugarske na evropskom putu Srbije i kazao kako očekuje da tokom iduće godine Srbija ostvari veliki napredak u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Srbije je uvjeren da i dalje može da očekuje veliku podršku Bugarske te posebno zahvalio na tome što će ”bugarsko predsjedavanje EU biti veoma posvećeno evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, doprinoseći na taj način jačanju stabilnosti i saradnje u regionu”.

Vučić je u razgovoru istakao i značaj održavanja Samita EU – Zapadni Balkan, koji Bugarska organizira u maju, saopćeno je iz ureda predsjednika Srbije.

Dva lidera su razgovarala i o nastavku bilateralne saradnje Srbije i Bugarske, posebno o konkretnim projektima koji doprinose infrastrukturnom i energetskom povezivanju dviju zemalja.