Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: Srbija neće podizati zidove

aleksandar vucic

Srbija neće podizati nikakve zidove pred migrantima, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić i istaknuo da je to stav, što se tiče migrantske krize, koji se neće promijeniti, javlja Tanjug.

Vučić je na konferenciji za novinare, gdje je predstavio godinu i pol dana rada vlade, rekao da je Srbija uputila svoje primjedbe na predstavljeni nacrt deklaracije o kojoj će danas raspravljati EU, da su i druge zemlje iznijele svoje stavove, kao i da je nešto izmijenjen plan stigao jutros.

Prema njegovim riječima, poslana su suprotstavljena rješenja različitih zemalja s Balkana i Srbija se prilično slaže s Hrvatskim, a i oni sa stavovima Srbije, te da u potpunosti slažu s onima stavovima koje je proslijedila Bugarska.

On je dodao da se nada da će biti nađeno zajedničko rješenje, da svi vide što se događa u regiji, ali i među članicama EU, a u cijeloj toj situaciji Srbija je uspjela sačuvati stabilnost.

“Imat ćemo teške razgovore, nikome ugodne … Nadam se sveobuhvatnom rješenju“, rekao je Vučić te dodao da se ne plaše odgovornosti nego destabilizacije regije.