Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić zatražio pomoć EU za očuvanje regionalne stabilnosti

vucic-eu-uvodi-sankcije-mi-ne-837880-velika

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je na Evropskom forumu u austrijskom gradu Vahau, gdje se razgovara na temu buduće uloge Evrope na globalnoj pozornici, rekao da u Srbiji postoji pad popularnosti EU zato što građani smatraju da se pitanje eurointegracija vezuje isključivo za rješavanje problema sa Kosovom.

Predstavljajući ekonomske mjere, kao i reforme koje Srbija sprovodi, Vučić je istakao važnost regionalne saradnje i izrazio zabrinutost za regionalnu stabilnost, navodeći Makedoniju kao primer, navedeno je u saopštenju Službe za medije premijera Srbije.

“Za sedam sati u sukobima u Makedoniji stradalo je 28 ljudi. Srbija je mnogo uložila kako bi sačuvala regionalnu stabilnost. Treba nam veća uloga Evropske unije u regionu, kao i pomoć oko velikih infrastrukturnih projekata koji bi povezali region”, rekao je Vučić.

Navodeći da je evropski put strateški cilj Srbije i zatraživši pomoć od EU u očuvanju regionalne stabilnosti, Vučić je rekao:

“Mi ćemo sačuvati političku stabilnost u Srbiji, a nadam se uz vašu pomoć i stabilnost u regionu. Na taj način ćemo uspeti ekonomski da oporavimo cijeli region.”