Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vujanović: Rješavati otvorena pitanja, a EU je tu da pomogne

filip vujanovic

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u svom obraćanju učesnicima Samita 100 istakao je kako je inicijativa Brdo-Brijuni uveliko ostvarila svoju ambiciju, ali da je pred njima još dosta zadaća.

U okviru predsjedničkog panela Vujanović je ocijenio je da je to dugoročna ambicija koja će ostvarivati i buduće generacije.

– U rješavanju ekonomskih pitanja vidimo šansu da se riješe otvorena pitanja kojih je dosta u regionu. Možemo ih riješiti samo u okviru dobrog ekonomskog ambijenta – kazao je Vujanović.

Kada se govori o politici, kako je dodao, često se okrećemo prošlosti, a ustvari se moramo okrenuti budućnosti.

– Naša je odgovornost da rješavamo otvorena pitanja, a region i EU su tu da pomognu. Kroz ekonomiju moramo graditi balkansku šestorku koja će biti dobar model koji će koristiti evropske preporuke. Moramo praviti sporazume o slobodnoj trgovini, dužni smo da koristimo pogodnosti CEFTA sporazuma koji je sjajna prilika da poboljšamo ekonomiju naših zemalja. U boljem ekonomskom ambijentu ćemo lakše rješavati probleme. Ako se vraćamo stalno u prošlost teško ćemo postići povjerenje u regionu – kazao je  Vujanović.