Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić se zahvalio SAD-u zbog podrške BiH na evropskom putu

Zvizdic-Yee111

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Londonu sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Hoytom Brianom Yeemom koji je čestitao građanima Bosne i Hercegovine predaju aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji.

Zvizdić se zahvalio na podršci koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini na evropskom putu. Informirao ga je o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH, realiziranom procentu ekonomske reformske agende i usvojenom mehanizmu koordinacije.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović posjetili su i britanski Parlament gdje su se sastali s članovima Parlamenta koje je predvodila predsjednica Svepartijske grupe za BiH Karen Lumley.

Zvizdić je tom prilikom informirao prisutne o ispunjavanju uslova za članstvo BiH u Evropskoj uniji i rekao da je BiH predala kredibilnu aplikaciju te da u narednih nekoliko mjeseci očekuje prvi set pitanja.

Predsjedavajući Zvizdić i Lumley su razgovarali i o mogućnostima organiziranja biznis foruma u BiH na koje bi bili pozvani privrednici iz Velike Britanije, promoviranju turizma u BiH kao i mogućnostima uspostavljanja direktne avionske linije između Londona i Sarajeva, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.