trostruko ubistvo u splitu

Filip više nije mogao trpjeti šta mu čine bratu i porodici, odlučio ih je pobiti (FOTO)

filip2

Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata. U svom pohodu koristio je kalašnjikov

U Splitu je u subotu usred dana došlo do trostrukog ubistva.

U samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici, došlo je do pucnjave iz automatskog oružja. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici.

Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak.

Paić i Boban preminuli su na licu mjesta, dok je Torlak preminuo navečer u bolnici. Paić i Torlak su stari poznanici policije.

Za njihovo ubistvo osumnjičen je Filip Zavadlav, koji je inače pomorac. Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata. U svom pohodu koristio je kalašnjikov.

Prema nekim informacijama, motiv napada bi mogla biti osveta. Naime, kako piše Index, Zavadlav, odnosno njegova uža porodici, od ranije su imali problema s nekima od ubijenih. Navodno se radi o dugovima i drogi. To je porodica ubice, konkretno jednog od njegove braće, dovelo u sukob s ubijenima. Oni su navodno dolazili u kuću porodice ubice i prijetili. U tome se možda može naći razlog ovog trostrukog ubistva. Navodno je Zavadlav imao u planu ubiti još neke osobe koje je tražio, ali ih nije pronašao.

Neslužbeno se saznaje da se radi o porodici koja je živjela u prilično teškim uslovima, a mladić koji je počinio trostruko ubistvo posljednjih je godina bio na brodu.

Na Zavadlovom Facebook profilu ima puno fotografija brodova kojima on naglašava svoju ljubav prema pomorstvu.

Prije nešto više od mjesec dana dao je izjavu za Novu TV, čime se pohvalio na Facebooku.

“Hahah ovo su ustvari tražili gradonačelnika, ali kad su naišli na mene ipak su pitali šta ja mislim…”, napisao je Zavadlav u opisu ove fotografije.

Filip ispalio 36 metaka, policiju zajedno s bratom sačekao u kafiću (VIDEO)

Ovaj mladić je u Splitu ubio tri osobe, planirao je smaknuti još dvije (FOTO)