Globus

Hrvatska predsjednica

Grabar – Kitarović: Nije uredu da novinar vozi automobil hrvatskog konzula u BiH

18/03/2019

"Žurnal" je objavio fotografije Mate Đakovića dok koristi službeni automobil s diplomatskim tablicama koje pripadaju Konzulatu Hrvatske u Tuzli

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kazala je kako na provjeravanju optužbi koje je proteklih dana upustio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rade hrvatske nadležne službe, javlja Anadolu Agency (AA).

“Uopće to ne želim komentirati, na tome rade službe. Hrvatski građani i građanke moraju znati da ih hrvatske službe štite od svih ugroza, da one djeluju zakonito i na način kao i sve druge službe u svijetu”, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Na pitanje novinara da komentira kako se moglo dogoditi da novinar vozi automobil hrvatskog konzula u BiH, koje ima diplomatski status, kazala je kako nema dublja saznanja o tome, kako to smatra nečim što nije u redu te kako je to prije svega tehničko pitanje kojeg treba postaviti Ministarstvu vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Podsjećamo, prošle sedmice je magazin “Žurnal” uz potvrdu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića objavio seriju tekstova u kojima tvrdi kako su pripadnici Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske vrbovali bh. građane BiH za informacije o navodnim terorističkim aktivnostima na području.

Novinari “Žurnala” tvrde kako je cijeli proces u BiH vođen u koordinaciji zamjenika ministra sigurnosti BiH Mije Krešića, novinara RTRS-a Mate Đakovića i konzula Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića. “Žurnal” je objavio fotografije Mate Đakovića dok koristi službeni automobil s diplomatskim tablicama koje pripadaju Konzulatu Hrvatske u Tuzli.

Svi akteri afere su negirali navode novinara “Žurnala”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.