Globus

Opšti interes

Građani u Beogradu traže vraćanje televizije N1 u 300.000 domaćinstava

01/02/2020

Čupić kaže da je TV N1 u medijskom mraku "samo jedna svijeća za koji se bore oni koji hoće da vide i čuju nešto što pripada istini, tačnosti i objektivnosti".

Profesor Čedomir Čupić je izjavio da su se građani okupili na protestu na Trgu Nikole Pašića u Beogradu jer ne žele da dozvole da im se uskrati gledanje televizije N1.

“Ovo je još jedan drastičan i brutalan pokušaj da nam stave poveze preko očiju i zapuše uši za istinito, tačno i objektivno informisanje”, rekao je Čupić.

Prema njegovom mišljenju, građani koji protestuju imaju dva osnovna zahtjeva – bojkot izbora i vraćanje televizije N1 u 300.000 domaćinstava.

“U ime javnog interesa Telekom, koji je velikom dijelom u vlasništvui države, morao bi da izvrši nalog koji se tiče prava svih građana da budu istinito i tačno informisani i da medijima koji obavljaju posao na visokoprofesionalan način omogući prisutnost u medijskom prostoru Srbije”, kaže on.

Čupić dodaje da nema komercijalnog interesa koji može biti iznad opšteg interesa.

Čupić kaže da je TV N1 u medijskom mraku “samo jedna svijeća za koji se bore oni koji hoće da vide i čuju nešto što pripada istini, tačnosti i objektivnosti”.

“I sada hoće i taj plamen priguše i svedu na skoro neprepoznatljivu svjetlosnu tačku. Ovdje smo izašli da bismo taj plamen sačuvali i da bi preko njega sutra unijeli svjetlost u mračno medijsko stanje Srbije”, rekao je Čupić.

Dodao je da začuđen reagovanjem evropskih zvaničnika odnosno, kako je rekao, suzdržanim i blagim upozorenjem Aleksandru Vučiću i izvršnoj vlasti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.