Globus

“Graz je živa rana, ne postoji izgovor za ono što se dogodilo”

21/06/2015

Mladi Austrijanac, Alen Rizvanović, koji je ubio troje ljudi, a ozlijedio njih 34-ero zaletjevši se terenskim vozilom u mnoštvo pješaka u subotu u Grazu još nije sposoban za ispitivanje, objavilo je u nedjelju austrijsko tužiteljstvo.

Napadač “još nije u stanju da bi ga se moglo ispitivati”, rekao je glasnogovornik tužiteljstva, dodajući da nije mogao odgovarati ni liječniku koji ga je pregledao u pritvoru.

Pokazuje znakove psihoze, a poznat je po nasilju, zbog čega je potkraj maja izbačen iz porodičnog doma uz zabranu pristupa porodici.

“Rana će teško zacijeliti, trebat će vremena”, rekla je ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner, koja je jutros posjetila mjesto događaja. “Ovo što se dogodilo nepojmljivo je. Za to ne postoji izgovor.” “Grad je živa rana”, kazala je ministrica.

Dvadesetšestogodišnji Austrijanac bosanskohercegovačkih korijena zaletio se velikom brzinom terenskim vozilom u mnoštvo pješaka u Herrengasseu u središtu Graza pri čemu je troje ljudi, četverogodišnje dijete, žena u dobi od 24 godine i 28-godišnji muškarac, podleglo ozljedama, a šestero ozlijeđenih hospitalizirano je u kritičnom stanju, no sada su stabilno.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.