Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istraga u toku

Hapšenja nakon trostrukog ubistva u Splitu, dvojica ubijenih od ranije poznata policiji

split trostruko ubistvo

Danas je u Splitu došlo do pucnjave. U razmaku od nekoliko minuta ubijena su trojica muškaraca. Dvojica su preminula na licu mjesta, a jedan je umro tijekom pružanja liječničke pomoći

U Splitu su nakon trostrukog ubojstva uhićene dvije osobe. Kako Index doznaje, jedan od uhićenih je brat ubijenog. Za drugog zasad nema službene potvrde, no neslužbeno doznajemo kako se radi o ubojici. Indexovu informaciju je potvrdio i splitski gradonačelnik.

“Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj”, napisao je na Facebooku.

Podsjetimo, Dalmatinski portal objavio je oko 17.15 da je uhićen splitski ubojica. Potvrde za to nije bilo. “Ne možemo vam potvrditi tu informaciju”, kratko su nam rekli iz policije. “Sve raspoložive snage su na terenu. Intenzivno radimo na slučaju i poduzimamo sve potrebne mjere”, rekli su nam iz splitske policije. Ni Indexov izvor iz policije nije mogao potvrditi tu informaciju.

Jedna osoba jest bila uhićena, to je sigurno. Odvedena je policijskim kombijem na ispitivanje. Kako smo doznali, radi se o bratu jednog od ubijenih.

Uhićena još jedna osoba

Prema informacijama koje je dobio Index, uhićena je nešto kasnije i druga osoba. Ta osoba je vjerojatno ubojica. No, policija to i dalje ne potvrđuje. Druga osoba uhićena je u kafiću Borsalino na Skalicama. Index neslužbeno doznaje kako se radi o ubojici, no policija će više informacija o tome reći tek nakon kriminalističke obrade.

Također, iz policije se doznaje kako upozorenje o zabrani kretanja ulicama više nije na snazi.

VEZANI TEKST: Likvidacija u centru Splita: Trojica ubijena, svjedokinja tvrdi, riječ je o obračunu dilera

“Prema prvim informacijama s terena, počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana. Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da, ako uoče osobu, odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem”, upozorenje je koje je objavljeno ranije.

Kako je Indexu rekao izvor iz policije, zabranjene su jedino ograđene zone u kojima se provodi očevid.

Prema neslužbenim informacijama, ubojica je F.Z., a smrtno su nastradali J.M. i J.T. Kako se doznaje na terenu, Filip Z. je u osvetnički pohod s vatrenim oružjem krenuo nakon što su mu nastradale osobe maltretirale brata.

J.T. je Jurica Torlak, J.M. Jere Malvasija

Splitom se ubrzo proširila vijest kako je jedan od ubijenih Jurica Torlak, a drugi Jere Malvasija. Za trećeg još nije potvrđeno tko je, a navodno se radi o Marinu B.  Prva dvojica su poznata policiji u ranijim slučajevima.

Jurica Torlak imao je 38 godina. Kada je imao 22 godine, 2004. optužen je da je motociklom izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala osmogodišnja djevojčica.

Sud je presudom prihvatio kvalifikacije iz optužnice da je Torlak, vozeći u pješačkoj zoni, s umišljajem kršio prometna pravila i time izazvao smrt osmogodišnje djevojčice. Torlak je optužen i zato što nije pomogao ozlijeđenoj djevojčici, za što je bio optužen i njegov suvozač Vedran Biuk, no odvjetništvo je odustalo od te optužbe.

Kao olakotne okolnosti optuženiku je, osim mladosti, priznato to što nije bio kažnjavan, što je priznao djelo i pokajao se. Torlak je suđenje čekao u pritvoru.

Vozio 53 km/h i oborio djevojčicu 

Nesreća se dogodila 22. siječnja 2004. godine, kad je Torlak u pješačkoj zoni, pred spinutskom osnovnom školom, motociklom Yamaha Crosser od 650 KS pri brzini od 52 km na sat srušio učenicu drugog razreda te škole Ivonu Lalić, odbacivši je na cestu.

Torlak i suvozač Biuk pali su s motocikla i, kako je istragom utvrđeno, zatim su ustali, uzeli motocikl i napustili mjesto nesreće. Djevojčici je pružena prva pomoć, no umrla je od posljedica teških ozljeda. Torlak je priznao da je kriv za nesreću i posljedice, no ne i zato što djevojčici nije pomogao.

Ivona Lalić zadobila je tešku ozljedu mozga, a od siline udara presječena joj je leđna moždina te je smrt nastupila gotovo trenutačno. Po sudskom vještvu, s obzirom na takve ozljede nije bilo objektivne mogućnosti za pružanje pomoći.