Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kosovski premijer

Hoti: Ovo je korak naprijed ka priznanju između Kosova i Srbije

hoti trump vucic (1)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da jako cijeni zalaganje predsjednika Trumpa da se postigne sporazum o ekonomskoj normalizaciji

Kosovski premijer Avdullah Hoti ocijenio je da je postizanje ekonomskog sporazuma sa Srbijom korak naprijed ka recipročnom priznanju između Kosova i Srbije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon potpisivanja sporazuma u prisustvu američkog predsjednika Donalda Trumpa u Bijeloj kući, Hoti je istakao da ljudi u regionu sada treba dođu do novih radnih mjesta.

“Podržani vašom administracijom mi dijelimo iste ekonomske i demokratske vrijednosti i gledat ćemo naprijed u saradnji”, kazao je Hoti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da jako cijeni zalaganje predsjednika Trumpa da se postigne sporazum o ekonomskoj normalizaciji.

“Ovo je jedan korak naprijed, zahvaljujući vama i vašem narodu koji ste nas ovdje uspješno okupili. Nismo pričali o mnogim stvarima koje smo potpisali, ali za nas je važno da imamo jednu jedinstvenu zonu na zapadnom Balkanu, što će donijeti rezultate za dobro naših naroda. Jako smo zahvalni na vašoj pomoći”, kazao je Vučić.

On je iskoristio priliku da pozove predsjednika Trumpa u posjetu Srbiji.