Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska do sada prihvatila gotovo 85.000 izbjeglica

izbjeglice hrvatska (4)

Prema posljednjem službenom izvješću MUP-a, od početka migranske krize do jutros u Republiku Hrvatsku je ušlo više od 84.800 migranata, javlja Anadolu Agency (AA).

Tijekom cijelog jučerašnjeg dana preko graničnih prijelaza Tovarnik i Bapska ušlo je više od 5.800 migranata, koji su se tijekom dana prevozili prema Mađarskoj.

U privremenom prihvatnom centru u Opatovcu trenutno se nalazi oko 1.900 migranata, a tijekom današnjeg dana očekuje se veliki priljev migranata iz Republike Srbije. Šaori u kampu u Opatvcu će se početi grijati zbog zahlađenja i sve lošijih vremenskih uvjeta kako bi se u njega smjestila djeca i bolesne osobe.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović danas će obići kamp u Opatovcu. Premijer je jučer odlučno odbio nagađanja kako se očekuje da će izbjeglice početi ulaziti u Hrvatsku na jugu, u predjelu Dubrovačkog primorja, kao i nagađanja da se dolje gradi prihvatni centar.

U Berkasovo, mjesto uz granicu na srbijanskoj strani, jučer je stiglo više od 60 autobusa koji se usmjeravaju prema Hrvatskoj i mjestu Bapska. Izbjeglice se do hrvatske granice organizirano prevoze autobusima iz prihvatnih centara u Preševu na jugu Srbije, te iz Kanjiže u Vojvodini. Izbjeglice iz Srbije ne idu više prema Mađarskoj, već ih se usmjerava na hrvatsku granicu.