Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Index”: U Kninu počeo ustaški dernek, čeka se Thompson

desnica_knin1

Nije dugo trebalo čekati da u Kninu krene ustaški dernek, javlja Index.hr. Prema istom izvoru, čim su okupljenim “Hrvatinama” u glavu udarili sunce, a vjerovatno i alkohol, počeli su uzvikivati ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

Uskoro je počela i pjesma koja se ne može opisati drugačije nego kao – koljačka.

“Mi Hrvati ne pijemo vina, pijemo krv četnika iz Knina”, urlala je manja krvožedna grupa, dok su policajci zaduženi za osiguravanje manifestacije sve mirno promatrali.

desnica_knin

Nisu izostala ni ustaška obilježja. Mjestimično se može uočiti poznato ušato slovo “U”, a reporteri Indexa uočili su i muškarca koji se ukrasio tetovažom nacističke svastike.

Pravi dernek, piše isti izvor, najvjerovatnije se može očekivati večeras, kada na pozornicu izađe Marko Perković Thompson. Inače, Thompson je u Kninu bio prisutan na misi, gdje je dočekan aplauzom.

Atmosfera u Kninu je vašarska: na štandovima se prodaju zastave, majice, privjesci, narukvice, šalovi i slične tričarije s hrvatskim obilježjima, a razvijena je i ponuda križeva i raspela. No, najbolje od svega ipak idu pivo i hrana, iako su poneki kninski ugostitelji povodom 20. godišnjice Oluje podigli cijene i za 50 posto.