Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vojska ide ka lokaciju

Iranske službe locirale mjesto pada helikoptera u kojem je bio predsjednik Raisi

iran potraga raisi

Primljen je signal iz helikoptera i mobilnog telefona jednog od članova posade na mjestu nesreće

Sada je prošlo 23:30 po lokalnom vremenu u udaljenom, planinskom području gdje se danas poslijepodne srušio helikopter iranskog predsjednika.

Prošlo je otprilike 10 sati otkako su vlasti izgubile kontakt s helikopterom predsjednika Ebrahima Raisija u iranskoj pokrajini Istočni Azerbajdžan, gdje je gusta magla ometala potragu tokom dana. Iranska novinska agencija Tasnim upozorila je da će ekstremna hladnoća samo dodatno otežati potragu kako padne noć.

Teško je dobiti precizne vremenske podatke s udaljenih planina gdje se nesreća dogodila, ali temperature će ondje pasti blizu nule, tvrde meteorolozi CNN-a.

Znamo lokaciju gdje je helikopter pao

Iranski dužnosnici kažu da su locirali tačno mjesto nesreće i da tamo šalju timove. Prethodno su vlasti uspjele stupiti u kontakt s dvije osobe koje su bile u helikopteru, rekao je glasnogovornik vlade.

Vojne posade idu prema tačnom mjestu pada helikoptera koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija, rekao je vojni komandant u regiji, prenosi državna novinska agencija IRNA.

Primljen je signal iz helikoptera i mobilnog telefona jednog od članova posade na mjestu nesreće, kazao je komandant Islamske revolucionarne garde za pokrajinu Istočni Azerbajdžan, gdje se nesreća dogodila.

Raisijevo stanje i stanje iranskog ministra vanjskih poslova Hosseina Amira Abdollahiana, koji je također bio u helikopteru, ostaju nepoznati.