Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

ISIS u Ramadi pogubio 503 osobe?

17/05/2015

Zamjenik predsjednika skupštine iračke regije Anbar Falih al-Isavi tvrdi da su teroristi ISIS-a pogubili 503 osobe u Ramadi, javlja Anadolu Agency (AA).

Isavi je kazao da većinu teritorije grada Ramade kontrolira teroristička organizacija ISIS i da je tamošnja situacija krajnje zabrinjavajuća.

Ističući da iračke snage do sada nisu uspjele ugroziti položaje ISIS-a u Ramadi, Isavi je kazao da su teroristi u tom gradu pogubili 503 osobe, među kojima je bilo i vojnika i civila.

„Situacija je kritična. Vlasti iz Bagdada su poslale vojno pojačanje, ali to nije dovoljno. Potrebne su dodatne snage i podrška koalicionih snaga predvođenih SAD-om“, kazao je Isavi.

Ramadi je sjedište regije Enbar i već duže vrijeme je pod kontrolom ISIS-a. Lokalno stanovništvo je u velikoj mjeri napustilo grad. Iz ISIS-a tvrde da kontroliraju 90 posto teritorije grada, a irački premijer Haydar al-Ibadi je nedavno negirao te tvrdnje i poručio da je iračka vojska na korak do pobjede nad ISIS-om u Ramadi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.