Globus

broj zaraženih raste

Još 743 ljudi umrlo od korona virusa u Italiji, stigla i jedna dobra vijest

24/03/2020

Ukupan broj umrlih od posljedica zaraze novim tipom korona virusa u Italiji dosegao je gotovo 7.000

U Italiji su u utorak potvrđena 743 smrtna slučaja uzrkovana zarazom novim tipom korona virusa, nakon čega je ukupan broj preminulih povećan na 6.820.

Posljednji podaci Civilne zaštite Italije pokazuju kako broj zaraženih u zemlji nastavlja rasti, ali dobra vijest je da je tempo sporiji već treći dan zaredom.

Broj zaraženih za sedam posto je veći u odnosu na ponedjeljak i iznosi 54.030. Do sad je ozdravilo 8.326 ljudi. Ukupan broj zaraženih u Italiji, uključujući preminule i one koji su ozdravili, iznosi 69.176.

Epicentar zaraze u Italiji i dalje je Lombardija, smještena na sjeveru zemlje, gdje je potvrđeno 4.178 žrtava.

Italiju čeka ključna sedmica kada će biti poznato da li dolazi do opadanja trendova u pogledu novih infekcija.

Italijanski Kabinet u utorak je odobrio novi dokument koji omogućava oštrije sankcije i veće kazne za građane koji ne poštuju mjere izolacije.

Novi tip korona virusa u decembru 2019. izbio je u kineskom gradu Wuhanu, a ubrzo se proširio na više od 169 zemalja i regiona. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je pandemiju.

Podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins”, pokazuju kako je novim tipom korona virusa u svijetu zaraženo više od 407.400 ljudi, a umrlo najmanje 18.200. Podaci pokazuju i kako se oporavilo više od 103.300 ljudi.

Komentari

Autor: Anadolu Agency (AA)

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.