automobil-bomba

Još jedan saradnik ruskih okupacionih snaga ubijen u Ukrajini

susko

Načelnik vojno-civilne uprave sela Mihajlovka, ubijen je nakon što mu je ispod automobila podmetnuta eksplozivna naprava

Saradnik ruskih okupatorskih snaga ubijen je u eksploziji automobil bombe, saopćile su vlasti u okupuranom dijelu Ukrajine koje podržava Rusija.

Ivan Suško, načelnik vojno-civilne uprave sela Mihajlovka, ubijen je nakon što mu je ispod automobila podmetnuta eksplozivna naprava, navodi se u objavi na Telegramu Vladimira Rogova, člana vijeća koje je imenovala Rusija u okupiranim dijelovima ukrajinske oblasti Zaporižje.

“U eksploziji Ivan Suško je ranjen i u kritičnom stanju prebačen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo”, rekao je Rogov.

Poznato je da je Ivan Suško, “šef vojno-civilne uprave sela Mikhailivka” danas ubijen automobilom bombom objavio je Ukrinform.

Prema preliminarnim informacijama, eksploziv je bio postavljen ispod sjedišta njegovog automobila.

Suško je prvo hospitaliziran, gdje je i preminuo, javio je isti izvor.

Prije nego što su ga ruski okupatori unaprijedili, Suško je radio kao voditelj na vjenčanjima i povremeno kao Djed Mraz.

Rat će najvjerovatnije završiti za pregovaračkim stolom

Rat u Ukrajini “najvjerovatnije će završiti za pregovaračkim stolom”, kazao je Jens Stoltenberg, glavni sekretar NATO-a.

“Podržavat ćemo Ukrajinu koliko god bude potrebno”, rekao je za Sky News.

“Podržat ćemo Ukrajinu da prevlada kao nezavisna suverena država u Evropi i onda će ovaj rat najvjerovatnije završiti za pregovaračkim stolom”, dodao je.