Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako je Stipe Mesić postao neprijatelj broj 1 u Srbiji

mesic_1

Srbija danas igra odlučujuću utakmicu protiv Brazila, ali većina srbijanskih medija i dalje se bavi “dvoglavim orlovima” u produkciji nogometaša porijeklom s Kosova.

Tako je agencija Tanjug objavila da se “provokacijama” pridružio i bivši hvatski predsjednik Stjepan Mesić koji na fotografiji u društvu jedne dame pokazuje ‘”dvoglavog albanskog orla’. I to bi možda i stvarno izgledalo kao provociranje Srba da ta fotografija nije izvučena iz debele arhive.

Naime, fotografija je nastala prije više od godinu dana, društvo Mesiću na slici pravi albanska manekenka Hana Shehu, a njihov susret popratili su novinari albanskog portala Telegrafi. I sama manekenka je objavila fotografiju uz potpis.

– S hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, ne samo velikim obiteljskim prijateljem, nego i velikim prijateljem Albanaca – napisala je.

S obzirom da su vijest o “provokaciji” objavili gotovo svi srbijanski mediji, pa čak i dio hrvatskih, Stipe Mesić je ni kriv ni dužan postao “današnji neprijatelj broj 1” naših istočnih susjeda.

Dio medija objavio je i sliku Ante Gotovine s prekrštenim rukama, ali nije poznato koliko je ta fotografija stara, iako je jasno da ni ona nije svježa, s obzirom da se u pozadini nazire – božićno drvce!

Koliko je histerija u Srbiji daleko otišla, najbolje svjedoče današnje naslovnice srpskih tabloida. Dovoljno je vidjeti što Alo, Telegraf i Informer pišu o ovim “svježim” fotografijama.