Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turska

Kamere uhvatile teroristički napad: Objavljen snimak eksplozije u Ankari

napad
Foto: Screenshot/X
Dvije osobe su u nedjelju u 9:30 sati po lokalnom vremenu izvršili bombaški napad u Ankari

Snimak je na društvenoj mreži X objavio turski novinar Ragip Soylu, uz objašnjenje da je u trenutku dolaska pred ulaz zgrade iz vozila ispaljen hitac iz lakog protuoklopnog naoružanja, što je vjerovatno dovelo do eksplozije

U eksploziji u glavnom gradu Turske jutros, što su vlasti u toj zemlji okarakterizirale kao teroristički napad, lakše su ranjena dva policajca, a napadači su neutralisani. Nedugo nakon incidenta objavljen je i video zapis, koji prikazuje dolazak počinitelja na lice mjesta i trenutak eksplozije.

Na snimku se vidi dolazak automobila ispred zgrade Generalne direkcije za sigurnost Ministarstva unutrašnjih poslova, iz kojeg izlazi bombaš samoubica, a neposredno nakon dolaska ispred ulaza u zgradu aktiviran je eksploziv.

Snimak je na društvenoj mreži X objavio turski novinar Ragip Soylu, uz objašnjenje da je u trenutku dolaska pred ulaz zgrade iz vozila ispaljen hitac iz lakog protuoklopnog naoružanja, što je vjerovatno dovelo do eksplozije.

Fotografija napadača

U istoj objavi nalazi se i fotografija jednog od nastradalih napadača.

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya nedugo nakon incidenta potvrdio je smrt obojice napadača.

“Oko 9.30 sati (po lokalnom vremenu. op.a.) dvojica terorista koji su sa manjim vozilom došli ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost Ministarstva unutrašnjih poslova, izvršili su bombaški napad. Jedan od terorista se raznio, a drugi terorista je neutralisan. Tokom otvorene vatre lakše su ranjena dva naša policajca. Želim brz oporavak našim herojima“, naveo Yerlikaya.