Globus

beograd

Kandić najavila brisanje murala: “Smije li Vulin da dođe i brani sliku svog heroja”

04/11/2021

Ona je u jednom od tvitova upitala i da li će na brisanje murala „smjeti“ da dođe i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin „da brani sliku svog heroja“

Mural ratnom zločincu Ratku Mladiću u beogradskoj ulici Alekse Nenadovića bit će obrisan 9. novembra, najavila je osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić na svom Twitter nalogu.

Ona je kazala da se mural od ljeta nalazi na zgradi, a da su se stanari zgrade žalili i tražili uklanjanje, ali da vlast nije reagovala.

Uklanjanje murala zakazano je za 16 sati.

Kandić je upitala „šta je sa Srbijom“, podsjetivši da se, osim murala ratnim zločincima u Beogradu, pojavila i peticija za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, ubice nekadašnjeg srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

Ona je u jednom od tvitova upitala i da li će na brisanje murala „smjeti“ da dođe i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin „da brani sliku svog heroja“.

Mural Mladiću osvanuo je u julu na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića, a zatim je neko njegovoj ruci kojom salutira dodao crvenu boju sugerišući time da je Mladićeva ruka krvava.

Crvena boja je zatim uklonjena, a pored murala je dopisano: „Đenerale nek je tvojoj majci hvala“.

Ratko Mladić je pravosnažno osuđen pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti nad nesrbima tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.