Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrhunac cinizma

Ko je prijetio, Dodik “nije prijetio”, sad je u ulozi mirotvorca: Mir nema cijenu

vucic-dodik-pixsell

Tom prilikom je ustvrdio kako je situacija u BiH složena. Nije bio mišljenja da je on usložnio već da je to rezultat “kulminacija raznih događaj iz prošlosti”.

Milorad Dodik je večeras u Beogradu kazao, nakon sastanka sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, kako su se složili da je neophodno produžiti misiju EUFOR-Altea. Dodik ovaj put nije nikome prijetio već je ustvrdio “kako mir u državi nema cijenu i da ga nije spreman žrtvovati ni za Republiku Srpsku”.

On tvrdi i da je Vučića “upoznao sa situacijom u Bosni i Hercegovini”, šta god to značilo.

“Vidim da su neki naši prijatelji veoma zabrinuti oko misije Altea. Želim da kažemo, misiju Altea treba produžiti i odobriti njeno funkcionisanje”, kazao je on.

Ustvrdio je kako je situacija u BiH složena. Nije bio mišljenja da je on usložnio već da je to rezultat “kulminacija raznih događaj iz prošlosti”.

“Ustavni sud BiH oduzima zemljište RS, ukida nam dan… Današnje stanje je takvo da je u Bosni i Hercegovini Republika Srpska, kao “strana potpisnica svih aneksa Dejtonskog sporazuma” (?!), razvlašćena od poljoprivrednog zemljišta do šuma. To nije urađeno u Federaciji”, naveo je Milorad Dodik.

Sve je to kulminiralo od odluke Inzka o zabrani negiranja genocida do otkazivanja vojne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, dodao je on.

“RS je dala saglasnost da se osnuju Oružane snage, današnja situacija je sljedeća da Ustav Bosne i Hercegovine ne prepoznaje vojsku. Apsolutno je jasno da je kulminacija negativnih događaja po RS i srpski narod doveli su do reakcije”, ustvrdio je Dodik.